Lozan Mubadilleri

Duyurular | Haberler | Etkinlikler

Lozan Mübadilleri Vakfı Korosunun ilk albümü “Hasretin İki Yakası” dinleyiciyle buluştu…

 Ünlü müzisyen Zülfü Livaneli’nin de “Memleket Kokulu Yarim” adlı şarkısının bulunduğu ve koro ile birlikte söylediği albümü vakıftan temin edebilirsiniz…

14 yıldır Rumeli ezgilerini yaşatan Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu, 26 Ocak’ta Cemal Reşit Rey sahnesinde verdiği konser ile gönülleri fethetti . Adını 1923 yılında Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan zorunlu nüfus mübadelesi sözleşmesinden alan Lozan Mübadilleri Vakfı Koro, 2005 yılından bu yana, Yunanistan ve Türkiye’de verdiği yüzden fazla konserle barışa hizmet ediyor.

97 yıl önce, Yunanistan’da yaşayan Türk-Müslüman nüfus ile Anadolu’da yaşayan Rum-Ortodoks nüfusunun karşılıklı göçe zorlanması, LMV Korosu’nun çıkış noktası olup, ilhamını doğdukları toprakları terk etmek zorunda bırakılan mübadillerin kültüründen alıyor. Mübadillerin belleklerinde getirdikleri kültürel mirasımızı sanatseverlerle paylaşmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.

Farklı meslek gruplarına mensup koristler, göçün hüzünlü çocukları ve torunları olarak, gönüllülük temelinde LMV Korosu’nu oluşturuyor. Suyun iki yakasında da barışı ve kardeşliği yaşatan LMV Korosu, repertuarının bir bölümü mübadil bestekarların eserleri olan Balkan ezgileri, Rumeli türküleri ve Rebetikolardan oluşuyor. LMV Korosu, repertuarının bir bölümünü “Hasretin İki Yakası” adlı albümünde seslendirdi.  Kalan Müzik’ten çıkan albüme ünlü müzisyen Zülfü Livaneli de “Memleket Kokulu Yarim” adlı şarkısını koro ile birlikte seslendirerek destek verdi.

Albümde yer alan 18 eserin aranjmanlarını LMV Korosunu yedi yıldır çalıştıran şef Garip Mansuroğlu yaptı. Albümde korist ve enstrumantalist olarak 40 kişinin emeği var.

ALBÜM TEMİN YERLERİ

1)LOZAN MÜBADİLLERİ VAKFI 0212 245 61 55 (AYŞE KAVASLAR)

2)LOZAN MÜBADİLLERİ MUDANYA TEMSİLCİLİĞİ 0532 452 13 67 (CUMHUR AKSAN)

3)LOZAN MÜBADİLLERİ VAKFI EGE BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ 0542 641 52 21 (NEVİL GÜNDOĞDU)

Leave a Reply