BURSA BULUŞMASI 

Bursalı mübadiller ile 11 Kasım 2006 Cumartesi akşamı Bursa – Nilüfer Belediyesinin düzenlemiş olduğu kültür etkinlikleri çerçevesinde bir araya gelindi. Etkinlik programı kapsamında;

– 1922 yılında Bursa-Görükle’den Florina –Eleviş’e göç etmiş Rum Ortodoks bir ailenin çocuğu olan Yorgo Kocaeridis’in fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Sergide Yunanistan’daki yerleşim yerlerinin mübadele öncesine ait eski fotoğrafları ile bu güne kadar ayakta kalabilmiş mimari yapıların (cami, hamam, saat kulesi, konaklar vb.) fotoğrafları yer alıyor.

– Sergi açılışından sonra sahne alan Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu Ege’nin iki yakasında ortak söylenen şarkılar ile mübadil bestecilerin eserlerinden örnekler sundu. LMV korosu, Bursa’lılara bir de hoş sürpriz yaparak Zeki Müren’den iki şarkı seslendirdi. Koronun seslendirdiği şarkılara dinleyicilerin de aktif katılımı ile coşku dolu anlar yaşandı.

– LMV korosundan sonra Muammer Ketencoğlu’nun “Zeybek Topluğu” sahne aldı. Ketencoğlu ve gurubunun sunduğu Ege yöresine ait şarkı/türkü örnekleri dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Bursa Buluşmasını diğer kentlerimizdeki buluşmaların takip etmesi dileğiyle.

Saygı ve sevgiler.

Sefer Güvenç